Wie zijn wij?

 

Cattery Feng Shui

 

Na enkele jaren zonder poezen te hebben geleefd, gingen wij ze toch missen. We wilde een Siamees, net als vroeger. (Klik hier) Het viel ons meteen op dat de Siamezen van nu er niet meer uitzagen als toen. De spitse koppen en grote oren was niet 2de poes die wij in gedachten hadden. Na lang zoeken vonden we in België een Siamees met een mooie ronde kop. Eén van haar kittens zou onze nieuwe huisgenoot worden.

 

 

 

Deze fokker vertelde ons dat de poes die wij zo mooi vonden geen Siamees, maar Thai of Traditionele Siamees heette. Geen wonder dat wij deze poezen niet konden vinden.

Door het fokken zijn er twee verschillende rassen ontstaan. De Siamees, en slanke poes met een spitse kop en grote oren, en de Thai, een poes die wat forser is als de Siamees met een rondere kop en kleinere oren. Je zou ook kunnen zeggen dat de Thai wat minder extreem is dan de Siamees. En dat geldt niet alleen voor zijn uiterlijk, maar ook over zijn innerlijk

 

image004De roepnaam van onze kitten stond al vast. Net als onze poezen van vroeger werd het Poes. De naam op de stamboom moest wel iets speciaals zijn. We wilde een naam die bij haar paste.

Poes zorgde voor een prettige leefomgeving. Ze is altijd blij als je thuis komt, praat terug als je iets vraagt, kroelt met je en is altijd in voor een spelletje. Een echt Feng Shui. Feng Shui (wind-water) betekent o.a.: een positieve levensader die door het huis stroomt, de harmonie.

Nadat Poes 4 jaar was vonden we het leuk om een nestje te krijgen en hadden we besloten een Cattery te beginnen. Een naam zoeken voor de Cattery was eenvoudig. Ter ere van onze Poes noemen wij de cattery: Cattery Feng Shui

 

                   image006  Een poes om in te lijsten

 

Het begin van de Cattery

Via de Werkgroep Traditionele Siamezen Nederland vonden we een hele mooie dekkater, Eur. Ch. Varón de Cascabel. Niet alleen zijn uiterlijk is mooi, maar ook zijn karakter. De bezitter hiervan is Ineke Blokker.

Na contact gehad te hebben met Ineke ging Poes een paar dagen op liefdespad bij Varón.

 

image008

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het liefste zat Poes in een doos

waar ze alle kranten in sleepte.

 

Poes was bevallen van 4 kittens, twee poesjes en twee katertjes.

Poes was een hele goede moeder. De kittens groeide voorbeeldig op tot 4 mooie speelse pubers.

 

image010                                 image012

 

Één van haar poesjes zou bij ons blijven. Dit werd Fa Sarung Feng Shui. Fa was de mooiste kitten, haar vacht was het witst en haar ogen waren het blauwst. Ze viel echt op bij de rest.

Toen Ineke langs kwam op te kijken naar de kittens, viel het haar ook op dat Fa het mooiste kitten was. En ze vroeg of ik ook een keertje naar een kattenshow wou gaan. Na lang wikken en wegen, ging ik vol goede moed naar de show. Het was een show van Neocat in Utrecht. De eerste show van Fa was zeker een groot succes. Het bleek dat niet alleen ik, maar ook de keurmeester haar de mooiste vond. Ze werd de beste Thai van de show. Door deze ervaring ging ik steeds vaker naar een show, en niet zonder succes. (zie showresultaten)

 

image014                image016

 

Door shows te lopen, zie je veel verschillende poezen en katers. Dit is niet alleen erg leuk, maar zo kom je ook andere fokkers tegen waar je weer veel van leert over het ras en over katten in het algemeen.

 

Toen Fa Sarung 2 jaar oud was gingen we weer op zoek naar een mooie kater.

Door contacten op de shows kwamen wij in Wiesbaden, Duitsland, terecht en wie stond daar…? De prins: World Ch. Filou vom Saphirstern.

                               image018 World Ch. Filou vom Saphirstern

 

Ook Fa kreeg vier kittens, dit keer vier poesjes. Ook uit dit nest hebben we één poesje gehouden. Zij heet Kway Maei Feng Shui.

En zo gingen we al met twee katten naar de shows.

 

En zo begon onze Cattery.

 

We lopen nu nog steeds regelmatig shows, in binnen- en buitenland. Zo proberen we het ras, de Thai, meer bekendheid te geven. Ook hebben we elk jaar verschillende nestjes met onze poezen. De kittens worden allemaal in de huiskamer opgegroeid. Ze worden gesocialiseerd en “opgevoed”. De kittens zijn allemaal volledig ingeënt, ontwormd en gechipt. Natuurlijk hebben de kittens een stamboom en een eigendomscertificaat. Rond de 13 weken mogen ze naar hun nieuwe eigenaren toe.

De ouders worden regelmatig getest om FIV en Felv. En we doen er alles aan om de kittens een goede start te geven.

 

Untitled-20