image001

 

5kittens-strook

Eur. Ch. Kway Maei Feng Shui

X

Eur. Ch. Susumu vom Wällerwind

 

 

 

 

7 januari 2011

Onze Maei was een beetje aan het spoken. Overal waar ik heen ging moest zij ook naar toe. En ook wou ze meer aandacht. Maar verder gaf ze niet echt aan dat het zover was. Af en toe verloor ze wat vocht, maar geen weeën.

Na 01.00 toch maar naar bed gegaan, want het zag er nog steeds niet uit dat het ging beginnen. En het is haar derde nestje dus ik heb er volle vertrouwen in dat het helemaal goed gaat komen.

 

8 januari 2011

Ik moest s’morgens al vroeg uit de veren omdat ik afspraak had. Vlug even in de werpkist kijken. Raar nog steeds niets. En ze verloor toch nog steeds vocht. Gelukkig is Patrick de hele dag thuis.

S’middags gaf Maei nog geen kick om te beginnen wel verloor ze al wat bloed. Toch maar even de dierenarts bellen. Patrick moest even met Maei komen, dan kunnen ze zien wat er aan de hand was. De dierenarts constateerde dat het eerste kitten niet leefde en deze er niet vanzelf af kwam. Dit wordt een keizersnede.

Onze Maei ging meteen naar de OK. Het eerste kitten was inderdaad dood, maar de tweede en derde kitten waren levend. We waren op tijd gegaan.

Na een tijdje in de couveuse mochten moeder en de twee kittens naar huis. Maei was een nog een beetje suf, maar had al meteen doordat ze moeder was geworden. Na enkele uurtjes was Maei nog erg suf en ook haar temperatuur was nog niet normaal. Toch maar even de dierenarts inschakelen. Wat bleek ze was nog aan het slaapwandelen. De narcose was nog niet helemaal uitgewerkt. Eenmaal het tweede spuitje gehad was mevrouw helemaal wakker. En begon meteen aan haar taak, moederschap.

Ze doet het geweldig. Ze poets wat af. En de kittens vinden het heerlijk. Tot nu toe ziet het er goed uit. Moeder ligt bij haar kittens en de kittens drinken melk bij moeder. De komende dagen wordt het natuurlijk nog wel even spannend.

Zoals ik het nu kan zien is het een katertje en een poesje. De komende dagen zullen de oortjes gaan opkleuren. En kan je misschien al de eerste seal pointjes zien. Maar de kleur wordt natuurlijk een verrassing.

Taethi moet er nog niet veel van hebben. Ze komt heel af en toe in de werpkist kijken, maar daar houdt het eigenlijk bij op. Vandaag komt er nog een extra werpkist in de kamer. Ze moet natuurlijk wel de keuze hebben waar ze wil bevallen. We worden ondertussen wel een beetje nieuwsgierig. En je ziet wel elke bevalling is anders.

 

9 januari

De kittens beginnen al te groeien. Ze zijn helemaal schoon gepoetst. En liggen tevreden tegen elkaar aan. Moeder en kittens doen het goed. Wel moet Maei aan iedereen haar kittens laten zien. Wat is ze weer trots op haar kroost.
Elyse mocht vandaag ook even kijken. Maei wees haar de weg en Elyse was helemaal verwonderd wat daar toch lag. Natuurlijk wou ze graag de kittens aaien, maar dat mag nog niet. Ze snapt het en zegt nu steeds poes slapen. Ja poes moet slapen. Zo schattig.