kop-thai

 

Untitled-1

Eur. Ch. Kway Maei Feng Shui x Gr. Eur. Ch. Vero Romeo Leyland des Vignes

 

 

Op 29 februari 2008 kreeg Maei haar eerste nestje.

 

De vader was Vero Romeo Leyland des Vignes, een mooie chocolate point. Hij woont in Zwitserland bij Pénélope Leyland.

 

Romeo ging in Nederland naar de show om zo zijn titel Groot Europeesch Kampioen te kunnen halen. Na de show zou ze samen met Ineke naar huis gaan en zo de volgende dag weer naar Zwitserland vliegen. Op de show bleek dat Ineke haar autosleutels kwijt was. Een vriendin van haar had de sleutels in de zak gedaan en was naar huis gereden. Omdat Ineke moest wachten tot zij weer terug kwam, hebben we bij ons een kop koffie gedronken. Romeo voelde zich meteen thuis. Toen vertelde Pénélope dat ze 8 weken op werkvakantie ging naar Australië en nog geen oppas had gevonden voor Romeo. Ik was meteen enthousiast en vertelde dat Romeo wel bij mij mocht blijven. Het leek mij wel gezellig een kater in huis. En dat heeft ze gedaan. In die 8 weken tijd mocht hij onze Maei dekken. En de laatste week van zijn vakantie heeft hij dat ook gedaan.

 

Ook zij kreeg net als haar moeder en oma 4 kittens, 2 poesjes en twee katertjes. En voor de eerste keer waren het géén seal pointjes, maar 2 seal pointjes, één blue point en één chocolate point.

De namen van dit nestje waren:

-          Mangpow Feng Shui           chocolate point poes          betekent libelle

-          Physia Feng Shui               blue point poes                 betekent vlinder

-          Tirak Feng Shui                 seal point kater                 betekent schatje

-          Singto Feng Shui               seal point kater                 betekent leeuw

 

 

Physia en Singto gingen naar twee zussen. Daar hebben ze het goed naar hun zin. Tirak is ook naar een goed gezin gegaan. En Mangpow is bij ons gebleven.


Ja het is nog altijd erg moeilijk, als de kittens uit huis gaan. Bij elk nestje heb ik daar nog steeds moeite mee. Vooral bij de eerste die het nest moet verlaten kost me dat nog enige tranen. Gelukkig krijg is soms een mailtje van de nieuwe baasjes, en van die enige foto’s.

Gelukkig hebben de moederpoezen er een stuk minder last van. Soms hebben ze bij een bepaald kitten dat ze een zoektocht gaan houden, maar meestal vinden ze het wel dat het tijd wordt dat ze naar nieuwe gezinnen gaan.

 

 

Foto’s van Physia Feng Shui. Haar naam is nu Vlinder en woont bij Petra Snoeren.

   

 

 

 

 

Foto’s van Tirak Feng Shui. Hij woont nu bij Anke v. Baal.

        

 

    

 

 

 

 

Foto’s van Singto Feng Shui. Hij woont nu bij Andrea Dekkers